Matematik

Parameterfremstilling

11. marts 2009 af siimba (Slettet)

Hej,

Sidder med en opgave om parameterfremstilling som jeg ikke lige ved hvordan jeg skal gribe an, så håber der er en der kan hjælpe:

Find en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem punkterne A(4,-2) og B(-1,5)

Nogen der kan hjælpe mig?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at finde vektoren fra A til B.


Svar #2
11. marts 2009 af siimba (Slettet)

Arh ja, selvfølgelig :)

Tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Parameterfremstillingen kan være (behøver det ikke) t føres over i (at+b), så punktet (t,at+b) tilhører grafen. Så de skal altså bestemme konstanterne a og b. Da hældningskoeffecienten er -7/5, så er ligningen for linien y = y0-7/5*(x-x0). Vi indsætter (4,-2) og får y=-2-7/5*(x-4), og benytter vi så parameteren t kan vi skrive F(t)=(t, 18/5 - (7/5)*t)
 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.