Matematik

Areal/rumfang

12. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Har denne opgave og har glemt min Begrabsbog i skole så mangler lidt hjælp.

En opretstående cylinderformet silo skal males. Den skal være grøn på siderne og det flade tag skal været gult. Siloen er 24m høj og grundfladens radius er 6m.

Hvor mange m2 skal males grønt

Hvor mange m2 skal males gult.
 

HJÆLP MED FORMLER:

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Formlen for en cylinders overlfade areal må være: A=g*h+2*g

g=grundfladen

h=højden

De 2*g=enderne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

formlen for overfladen af en cylender er

==2 * pi * r * h

og så skal du huske at trække top og bund fra ;-)


Svar #3
12. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Dette er kun for taget eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

det jeg har skrevet ar til at finde hele overfladen af en cylender....

og da det kun er siderne som skal males skal bunden og toppen jo trækkes fra, altså arealet af cirklen med en radius op 6 m


Svar #5
12. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Taget skal jo også males.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

ja men taget skal jo være gul

og dermed skal pi * 6² = 113,1m², altså taget være gult

og cylenderen har en overflade på 2 * pi * 6 * 24 = 904,8, dette er siden af cylinderen og også toppen og bunden... dvs.

904,8 - 2*113,1 =678,6m² skal males grøn..

er du med?


Svar #7
12. marts 2009 af y-dam (Slettet)

Rigtig Mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Areal/rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.