Matematik

Vektorregning

12. marts 2009 af synkendeskude (Slettet)

Hejsa.

Jeg skal løse en opgave, hvor jeg først har regnet et par parabeltangentligninger ud, som krydser hinanden. Nu skal jeg beregne vinklen mellem de to parabeltangenter og jeg ville bare høre om jeg er på rette vej, hvad jeg så skal gøre nu eller om det er helt forkert :)(og det skal lige siges at jeg slet ikke forstår vektorregning, så I må meget gerne skære det ud i pap, hvis I gider!)jeg ved heller ikke lige hvordan man lave den der pil over vektoren så vektor a osv. står bare som a.

Jeg har fundet mine to vektorer a=(1,-3) og b=(1,5)

|a|*|b|*cos(v)=a*b

men hvad vil det sige når der står |a|*|b|? hvordan skal det gøres helt præcist?

og a*b er jo skalarproduktet?

håber nogen gider hjælpe mig lidt på vej!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: |a| er længden er vektor a. ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2009 af dnadan (Slettet)

a*b er skalarproduktet

|a|=længden af vektor a

|b|=længden af vektor b

|a|*|b|= længden af vektor a gange længden af vektor b (dvs. du får et tal ud af denne(en skalar))


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2009 af Svane- (Slettet)

|a|*|b| vil sige at der er længden af de to vektorer ganget med hinanden...

ja det andet er bare skalarproduktet


Svar #4
12. marts 2009 af synkendeskude (Slettet)

Når to vektorers længder ganges med hinanden er det så bare x1*x2+y1*y2?

Så altså i dette tilfælde (1*1)+(-3*5)?

Og så var det netop det med skalarproduktet, hvad vil det sigE? Jeg fandt endnu en formel som sagde at skalarproduktet var (x1*x2+y1*y1)/(|a|*|b|) og at nu var |a|=kvadratrod x12+y12. Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. marts 2009 af dnadan (Slettet)

Hvordan er det lige, at du finder længden af en vektor?

Men du får 2 tal, disse ganges sammen ligesom du plejer, mere er der som sådan ikke i det :-) Ingen formel burde være nødvendig for den slags.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.