Matematik

triangulering

12. marts 2009 af reisen (Slettet)

på figuren (se vedlagt skema) ses et eksempel på en trigulering af et kandkort. basislinjen er AB, der er målt til 63,7 m. resultatet af vinkelmålingerne ses i tabellen.

beregn længderne af siderne i triangleringens trekanter.

jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den her opgave an. ????

Vedhæftet fil: mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Isomorphician

Hint: Sinus- og cosinusrelationerne er dine venner.


Svar #2
12. marts 2009 af reisen (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg skal starte, jeg synes at den ser kompliceret ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Isomorphician

Tag det én trekant ad gangen.

Fx kan du finde vinkel 3 ud fra vinkel 1 og vinkel 2, i trekant 123

Dermed kan du bruge sinusrelationerne til at finde længden af de to resterende sider i trekanten.


Svar #4
12. marts 2009 af reisen (Slettet)

okay det vil så sige at 180-29,5-72,3=78,2 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
12. marts 2009 af reisen (Slettet)

jeg har lige et spørgsmål til

for at finde b siger jeg

b/sinB = c/sinC

b= sinB*c/sinC = sin72,3*63,7/sin78,2= 61,99

skal jeg bruge pyt til at finde den sidste side???

√63,72-61,992=14,64

eller skal jeg sige 

a/sinA = b/sinB = sin29,5*61,99/sin72,3= 32

det kommer jo nemlig også an på hvordan trekanten ved siden af er

hvad vil du bruge???

så sagde du noget om cos-relationerne hvornår vil du bruge dem??? kan jeg ikke bruge sin-relationerne hele vejen igennem. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2009 af Isomorphician

Tror godt du kan bruge sinusrelationerne hele vejen.

Du skal ikke bruge Pythagoras medmindre trekanten er retvinklet.


Skriv et svar til: triangulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.