Matematik

HASTER

12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Hej alle sammen.

Jeg sidder og skal til eksamen i morgen og har problem med maksimums- og minimumspunkter for en funktion, som lyder: f(x)=1/3x^3-2x^2+3x+7

Håber der er nogen der kan og nå at hjælpe mig.

På for hånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Zenja (Slettet)

du skal bare differentiere den og sætte det lig 0. .


Svar #2
12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Men det ved jeg ikke hvordan jeg gør :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

du kan jo starte med at finde den afledte funktion, mener jeg nok..


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

oprindelig funktion: f(x)=1/3x^3-2x^2+3x+7


differentieret: x2 - 4x + 3


Svar #5
12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Hmm, det var vel ikke sådan at jeg også kunne få dig til at skrive udregningerne med også?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

sæt den lig med 0:

x2 - 4x + 3 = 0

Du har en andengradsligning, find diskriminanten og se om d<0, d=0 eller d>0.

diskriminant: d = b2 - 4*a*c <=> d=(-4)2 - 4*1*3 =16 -12 = 4

d>0, ligningen har 2 løsninger.. brug din formel


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

#5.. jo, sorry.

Jeg bruger en regel, der siger at jeg må tage det der er opløftet og trække det ned og gange det med tallet. Jeg kan ikke huske på stående fod hvordan formlen ser ud..

Udregningen lyder: f(x)=1/3x^3-2x^2+3x+7
f'(x) = 3 *(1/3)3-1 - 2* 2x2-1 + 3 (du har en regel der siger, at hvis du har en lineære funktion: 3x+7 er a hældningen, som i vores tilfælde er 3, og 7 er en konstant og derfor differentiere man den ikke)

nu kommer der til at stå: f'(x)= (3/3)x2 - 4x + 3 <=> f'(x) = x2 - 4x + 3 .. kan du se det?


Svar #8
12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Ja, det hjalp hvis lidt. Mange tak:).

Men kan du fortælle mig hvordan man måske finder maksimums- og minimumspunkter værdierne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

først skal du lige have udregnes din andengradsligning ud, hvad får du de 2 punkter til?


Svar #10
12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Jeg får rødderne til 1 og 3.


Svar #11
12. marts 2009 af MetteBB9210 (Slettet)

Har fundet ud af det, mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2009 af biqqu (Slettet)

Var så lidt ;)


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.