Matematik

Gavlen

12. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

Figuren viser gavlen af en parabelformet hal.
Højde på gavlen: 4,8 meter
Grunlinjen på gavlen: 5 mter

1) Indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for parablen.
 

2) Bestem arealet af gavlen.

skal man bruge:

a = y2 -y1 / x2 -x1        osv..??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Isomorphician

Nej, indtegn det du ved om grafen i et koordinatsystem.

Du vil se at du får punkterne:

(0, 4,8): skæring med y-aksen.

(2,5, 0) skæring med x-aksen.

(-2,5, 0) skæring med x-aksen.

Sammen med at forskriften for et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne

kan du finde forskriften for parablen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af richgirl (Slettet)

rødderne er: 2,5 og -2,5. din y=4,8 og dine x'er er= 0:
 

4,8=a(0-2,5)(0+2.5)

gange parantecer og isolere a, bagefter sæt a ind i din ligning:
 

y=a(x-2,5)(x+2,5)

så får du din forskrift


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af Noorabood (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=470821


Svar #5
15. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

# 4

hvorfor -5 for den anden rød..?


Svar #6
15. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hjælp...........

skal jeg bruger  4,8=a(0-2,5)(0+2.5)

hvad med b, hvordan finde man b??


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2009 af richgirl (Slettet)

din ligning skal se således ud: y=ax^2+bx+c

som jeg også har skrevet før:

rødderne er: 2,5 og -2,5. din y=4,8 og dine x'er er= 0:
 

4,8=a(0-2,5)(0+2.5)

gange parantecer og isolere a, bagefter sæt a ind i din ligning:
 

y=a(x-2,5)(x+2,5)

når du har den ovenstående ligning, hvor du har fundet din a, og indsat den og ganget den ind, finder du hele ligningen; y=ax^2+bx+c
 


Skriv et svar til: Gavlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.