Matematik

haster!!! tangent

13. marts 2009 af MalteJørgensen (Slettet)

mangler hjælp til:

f(x)=ln(x) +3*X

Find ligning til tangent af punkt der går gennem Q(1,d(1))

har vikelig brug for hjælp.

skal aflevere i morgen. hvad skal jeg gøre for at regne det ud???


Svar #1
13. marts 2009 af MalteJørgensen (Slettet)

ikke d(1)) men f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af Kagerne (Slettet)

først differentierer du f(x) til f '(x) = 1/x + 3

Derefter finder du f '(1) for at finde hældningen til tangenten der så er 4

Så har du førlgende forskrift for tangenten:

y = 4x+b

Så skal du finde b

Du ved at tangenten går gennem f(1) så du finder f(1) der er lig med ln(1) + 3

Så sætter du følgende ligning op

ln(1) + 3 = 4*1+b

og får løsningen:

b = ln(1) + 3 - 4

b = ln(1) - 1

ln(1) = 0

så b = -1

så har du tangenten

y = 4x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2009 af Kagerne (Slettet)

Altså tangents ligning ;p


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

tangenten har ligningen y - f(1) = f '(1)*(x - 1), hvor f '(x) ses i #2.


Skriv et svar til: haster!!! tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.