Matematik

Tangent

14. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 i et koordinatsystem har parablen ligningen y=x^2

bestem ligningen for tangenten i punktet p(1,1)

en cirkel har ligningen x^2+y^2-4x+4y+3=0

bestem radius og centrum for cirklen og vis at parabelttangenten også er tangent til cirklen..

fik ligningen i p(1,1) til at være = f(x)=2x-1

Men hvad gør jeg så?

håber nogen kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af mathon

cirkel:
x2 + y2 - 4x + 4y + 3 = 0

(x-2)2 - 4 + (y+2)2 - 4 = -3

(x-2)2 + (y+2)2 = -3 + 8

(x-2)2 + (y-(-2))2 = (√(5))2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2009 af mathon

beregn

dist(t,C(2,-2))
..........

t: 2x - y - 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af mathon

hvis linjens ligning haves på formen

y = a x + b,
så for linje1 og linje2:

y = a1 x + b1 vinkel med x-aksens positive del er V1
y = a2 x + b2 vinkel med x-aksens positive del er V2

hvis a1*a2 = -1, er linje1 og linje2 ortogonale.

under forudsætning af, at a1*a2 ≠ -1:

tan(V2-V1) = (tan(V2)-tan(V1))/(1+tan(V2)*tan(V1))

tan(V2-V1) = (a2-a1)/(1+a2*a1)

tan(Vspids) = |(a2-a1)/(1+a2*a1)|

tan(Vspids)=|a2-a1|/|1+a2*a1|

Vspids = tan-1(|a2-a1|/|1+a2*a1|)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

dist(t,C(2,-2)) = |2*2 - (-2) - 1|/(√(22 + (-1)2) = 5/√(5) = √(5)*√(5)/√(5) = √(5) = r

når centrums afstand til t: y = 2x-1 er netop r
er linjen t tangent til cirklen


Svar #5
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 jeg må indrømme at jeg ikke forstår hvordan jeg skal bruge dette?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af mathon

hvilken afstand har cirklens centrum altid til en vilkårlig cirkeltangent?


Svar #7
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 radius


Svar #8
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 aaaaaah nu har jeg fattet den


Svar #9
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 jeg forstår simpelthen ik de du har forklaret omkring viklen


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.