Matematik

Omskrivning af formler

15. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg har 2 spørgsmål:

1: 202 = 2r2 • 2t   Hvordan laves den om så den giver r2 = 100 - t2 hvad er mellemregningerne?

2: π • (100-t2)•2t     skal ende med at give: 200  • π • t - 2•π• t, her kan jeg ikke se hvordan der pludselig kan være 2 af π'erne. Og hvordan kan man gange pi ind i en parentes? Generelt mellemregningerne også.

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hej Don :)

For nummer 1:

20^2 = 2r^2 • 2t^2
<=>
400 = 2r^2 • 2t^2
<=>
400 = 4(r^2 • t^2)
<=>
100 = r^2 • t^2
<=>
r^2 = 100 - t^2


For nummer 2:

π • (100-t^2)•2t    (ganger 2t ind i parantesen)
= π * (200*t - 2*t^3)   (ganger pi ind i parantesen - bare behandlen den som et tal / symbol (på samme måde som du ville gøre med t eller et 2 eller .. )

=  200* π * t - 2*π*t^3

Håber det hjalp :)

Henrik


 


Svar #2
15. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Hejsa :)

400 = 4(r^2 • t^2)
<=>
100 = r^2 • t^2

Jeg kan ikke helt se hvad der sker i overgangem mellem disse to.  Hvordan kan du sætte 4 uden for en parantes?

I den nederste dividerer du med 4 på begge sider.

Og tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Jeg kan sætte 4 uden for en parantes idet vi har:

2r^2 • 2t^2

Idet vi har gange imellem alle ledene, er det ligemeget i hvilken rækkefølge jeg ganger dem sammen,
jeg kan altså vælge at skrive det som:
2*2*r^2 * t^2 = 4*r^2*t^2

Og så har jeg egentligt bare sat en parantes - det behøver du ikke, da det også er ret overskueligt du nu skal dividere med 4 på begge sider.. Parantesen tror jeg bare jeg har vænnet mig til at sætte :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af hvadmeddet (Slettet)

I svar #1 er overgangen mellem disse to linjer dog ikke rigtig.

100 = r^2 • t^2
<=>
r^2 = 100 - t^2

Der gælder derimod at

100 = r^2 • t^2
<=>
r^2 = 100 / ( t^2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

#4

Du har helt ret :)
Har nok været for fokuseret på svaret istedet!

Beklager fejlen


Svar #6
15. marts 2009 af Quijote (Slettet)

Men jeg forstår nu :) Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Det var det vigtigste :D


Skriv et svar til: Omskrivning af formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.