Dansk

St. St. Blicher

16. marts 2009 af PBlichfeldt (Slettet)

Jeg sidder med et digt af CH. Andersen, hvor han beskriver heden, som noget der snart vil være væk. Man skal derfor skynde sig at opleve den, før den er blevet gjort til marker.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, om St. St. Blicher nogensinde udtrykte samme frygt for at den ville forsvinde. Men jeg har kun læst få digte af ham, så hvis andre havde en viden omkring hans syn på heden, så må I meget gerne skrive.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Min yndlingsdigter

Læs her, hvad Blicher mente om heden:

Hosekræmmeren

"Den største Sorg i Verden her

Er dog at miste den, Man har kær."

Stundom, når jeg har vandret ret ude i den store Alhede, hvor jeg kun har haft den brune Lyng omkring mig og den blå Himmel over mig; når jeg vandrede fjernt fra Menneskene og Mindesmærkerne om deres Puslen hernede, der i Grunden kun er Muldvarpeskud, som Tiden eller en og anden urolig Torsk engang jævner med Jorden; når jeg svævede let om hjertet, frihedsstolt som Beduinen, hvem intet Hus, ingen snævert begrænset Mark fængsler til Pletten, men som ejer og besidder Alt hvad han ser, som - ikke bor - men går hvor han vil; når da mit vidt omsvævende Blik i Horisonten skimtede et Hus, og således på ubehagelig vis standsedes i sin lette Flugt: stundom opstod da, Gud forlade mig denne Flyvetanke; thi Andet var det dog ikke - det Ønske, gid denne Menneskebolig var borte!
 


Skriv et svar til: St. St. Blicher

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.