Matematik

Help ? Haster!

16. marts 2009 af Saranrat (Slettet)

Hey Alle .
Har nogle opgaver som jeg bare ikke kan finde ud af :( !

Er i søde at hjælpe mig (: ?

√ = Kvadratrod

Opgave 1:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P:

a) f(x) = 3x3 - 6 , P(2,18)

b) f(x) = √x+x , P(4,6)

Opgave 2:

Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen f(x) = x3 - x + 1, hvori tangenten er parallel med linjen y = 2x + 5 .

Opgave 3:

1/2 = brøk

Parablen y = x2 har to tangenter, der går gennem punktet A ( -1/2, -2) .
Bestem en ligning for hver af disse tangenter.

Opgave 4:

Linjen y = -2x - 5 er tangent til parablen y = x2 - 6x + p .

Bestem tallet p .

Håber i har lyst til at hjælpe. Tusinde tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2009 af peter lind

Opgave 1.  Ligningen for en tangent til grafen for f(x) i punktet (x0,y0)=(x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+y0

opgave 2. Hældningen for tangenten skal være 2, så løs ligningen f'(x)=2

opgave 3. Find ligningen for en ret linie gennem A med hældningen a. Find skæringspunkterne mellem denne linie og parablen. Dette giver en andengradsligning. For at linien skal være tangent, skal den røre parablen i netop et punkt. Det betyder at diskriminanten skal være 0.

Opgave 4. Løs ligningen (x2 - 6x + p )' = -2 løsningen skal give samme y-værdier for de 2 funktioner.


Skriv et svar til: Help ? Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.