Matematik

Omdrejnningslegeme... huh?

16. marts 2009 af y06svale (Slettet)

Opgaven lyder således:

En punktmængde M er bestemt ved M= { ( x , y ) | 0 ≤ x ≤ 3 ∧ 0 ≤ y ≤ kvadratrod (2x + 1) }
a) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360º om koordinatsystemets førsteakse.

jeg ved godt hvordan man beregner volumen, men ved ikke hvordam man læser følgende

M= { ( x , y ) | 0 ≤ x ≤ 3 ∧ 0 ≤ y ≤ kvadratrod (2x +1) }

hvordan finder jeg en forskrift jeg kan integrere??


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af Isomorphician

√(2x + 1)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2009 af peter lind

f(x)= kvadratrod(2x+1) er den begrænsende funktion. Grænser mellem 0 og 3


Svar #3
16. marts 2009 af y06svale (Slettet)

tak ;)


Skriv et svar til: Omdrejnningslegeme... huh?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.