Matematik

Hjælp...

16. marts 2009 af sussso (Slettet)

Jeg har fået en mudtligsæt om broer.

Og der er en lille opgaveder hedder

en lille historie.

Thirkild kører med sine forældre over Storbæltsbroen. Undervejs kaster Thorkild et halvt æble ud af vinduet. Vi antager, at æblet ryger ud over broen og ned i vandet. Det varer 3,1 sekunder inden æblet ramer vandet. Æblets fald mod vandet kan beskrives med formlen:

S=½*g*t(i anden) hvor s er faldlængden i meter, g er tyngdeaccelerationen målt i m/s(i anden) og t er tiden i sekunder æblet er faldet. (g sættes til 9,8 m/s(i aden)..

Hvis Thorkilde havde ventet 2 min. med at kaste æblet, havde afstanden til vandet været 26m.

Jeg fårstår ikke helt hvordan jeg skal regne det, plz hjælp mig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skal du regne ud?


Svar #2
16. marts 2009 af sussso (Slettet)

ops, med funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Der er stadigvæk ikke nogen opgave - hvad skal der regnes på? Hvad er opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af Mandelbrot (Slettet)

Vel tiden!?

#0 Kan du finde ud af at isolere t?


Svar #5
16. marts 2009 af sussso (Slettet)

der står ikke hvordan man skal løse opgaven, da det er mundtlig matematik og selv skal finde frem til løsningen.. men tror bare jeg skal finde t..


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Du skal først finde s, altså højden på broen, der hvor han kaster det halve æble.

s = ½*9,8*(3,1)^2     husk enheder.

Dernæst skal du finde faldtiden t, der hvor der er 26m til vandet. Altså faldtiden for den anden halvdel af æblet.   26 = ½*9,8*t^2   Find t, og husk enheder.


Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.