Matematik

omdrejningslegeme ?

19. marts 2009 af delidolu (Slettet)

hejsa

opgaven lyder;

b) Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal?

og i forrige opgave skulle jeg finde arealet af omdrejningslegemet ,,

funktionen var; f(x):=x^3-3*x^2

     3

π*∫((f(x))^2) dx      =      65,4349 cm^3

    0

altså var grænserne fra 0 til 3 ....

men opgave b aner jeg intet om ? håber I kan komme med nogle hints ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

integralet fra 0 til t af f(x)dx = integralet fra t til 3 af f(x)dx. Så får du en ligning i t, som du kan løse på dit regnemaskineri.


Svar #2
19. marts 2009 af delidolu (Slettet)

så får jeg to reslutater ;

t=3.74245 or t=1.84282

hvad skal det betyde ? hvilken en af dem er resultatet ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvir ikke det skal være alt for subtilt, så skal t ligge mellem 0 og 3.


Svar #4
19. marts 2009 af delidolu (Slettet)

ved ikk hva du mener med --> Hvir ikke det skal være alt for subtilt

men da det skal lægge mellem 0 og 3 så er det mest relevante resultat t=1.84282 ..

men er det det eneste man skal gøre ?


Svar #5
19. marts 2009 af delidolu (Slettet)

jeg vil bare have en bekræftelse ... nogen som kan svare ??


Skriv et svar til: omdrejningslegeme ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.