Matematik

Blækregening

19. marts 2009 af mulle13 (Slettet)

Hej der ude.

jeg sidder her med min blækregning og der er en jeg ikke helt kan finde ud af.

den ser sådan her ud:

1. Beregn:

19+30:2-(13+9)+50*4-300:2-54-32:2+42.

men jeg har et bud på hvad jeg ville tror det var -146.

men er ikke helt sikker kunne være dejligt hvis der var nogen der ville hjælpe

kn marie


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

Hvad er det, der svært for dig, når du prøver at udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Tag det led for led;

19 + 15 -22 + 200 - 150 - 54 - 16 + 42


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 du deler og ganger altid før du lægger til og trækker fra. Jeg plejer at huske det ved at sige "prikker før streger" altså med prikker menes der * og :  og streger + og - .  Det refereres som "regnearternes hieraki".

så vi starter med prikkerne 30:2=15  og  50*4=200  og  300:2=150  og 32:2=16  og (13+9)=22

så kan vi lægge til : 19+15-22+200-150-54-16+42 = 34


Svar #4
22. marts 2009 af mulle13 (Slettet)

tak for hjælpen nu har jeg forstået det :-)


Skriv et svar til: Blækregening

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.