Matematik

Tangent

20. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej...

En funktion f er bestemt ved :    f(x)=  x^3 + e^x +1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))..

f´(x) = 3x^2 + e^x

a = f´(0) = 3*0^2 + e^0 = 1

b= y-a*x =  f(0) - 1 *0 = 2-1 *0 = 0

Dvs. tangentens ligning = 1x

er det ikke rigtig??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er korrekt metode i hvert fald.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Du udregner b forkert. Bemærk at der jo står 2 - (1*0) og ikke (2 - 1)*0.


Svar #3
20. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

dvs..

b = 2 -0 = 2

y = 1x+2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#3.

Ja.


Svar #5
21. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.