Matematik

løsligning

22. marts 2009 af fissankp (Slettet)

Jeg har en ligning jeg ikke helt ved hvordan man løser.

(x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Jeg kan godt regne ud at der er to løsninger og kan også godt se dem x=1 og x=-1 jeg kan dog ikke finde ud af og vise hvordan man løserligningen håber der er en som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du skal bruge nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis det ovenstående skal gi 0 må der gælde at enten (x+1)=0 (x-1) = 0 (x^2+1) =0

på denne måde kan du finde dine løsninger


Svar #3
22. marts 2009 af fissankp (Slettet)

Det viste jeg egenlig godt hvis jeg bare tænkte mig om, men mange tak for den hurtigte hjælp:D


Skriv et svar til: løsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.