Matematik

Et ur!

22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

På et ur er den store viser 1,2 cm lang. Hvor mange cm gennemløber spidsen af den store viser i tiden 14:05-14:27?

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du skal tænke i følgende baner:

viseren er din radius. et minut svare til et antal radianer. Husk at når man snakker radianer tager man udgangspunkt i enhedscirkelen med radius 1


Svar #2
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

er radius ALTID 1 når man snakker om radianer? Det giver bare ikke mening! :-S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

en vinkels radiantal er længden af den bue på enhedscirkeln som centervinklen spænder over altså hvis centervinklens radiantal er t er længden af den bue på en cirkel med radius a som vinklen spænder over derfor a*t nem lig a gange så stor som buelængden på enhedcirklen :) håber det giver mere mening nu :)


Svar #4
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

altså jeg ved at r=1,2cm

og jeg skal finde frem til hvor mange cm viseren gennemløber i tiden 14:05-14:27?

og jeg ved at der er 22 min. forskel i det omtalte tidsinterval?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

jeg kunne forestille mig du kunne gøre således :

1 minut svare til 6 grader : 360/60 = 6

der går 22 minutter : 6*22 = 132 grader

dette svare til 132*pi/180 = 2,30 radianer.

nu har du radian tallet t og du kender radius a

du har derfor at 2,30 *1,2 = 2,76 cm

hvilket passer rigtigt godt med at 22 minutter er 30/11 af en time. hvor 2,76 cm er 30/11 af en cirkel med radius 1,2 og dermed en omkreds på 2*1,2*pi


Svar #6
22. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

For fanden havde min lærer tænkt sig at vi skulel kunne løse sådanm noget, når han ikek engang har gennemgået det?

For at være helt ærlig, tror jeg at jeg dumper mat (A), hvad sker der hvis man dumper mat på A? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

tror jeg ikke du gør.

det faktisk sundt at sidde og slås lidt med det da man huskere tingene bedre. det ihvert fald min erfaring :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du khænger på lidt endnu, vedh. jeg en fil.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil

Vedhæftet fil:ur.doc

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du dumper til mat (A), så vil du opdage, at verden ikke går under af den grund. Livet er stadig grønt og dejligt. Så har du vel et B-niveau at falde tilbage på. Så kan du altid senere tage et A-niveau på et VUC.


Skriv et svar til: Et ur!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.