Matematik

differentiation

23. marts 2009 af Maria1972 (Slettet)

gennemgå beviset for differentiation af kvatrod x

og for hvilke x er f(x) = kvardratrod x deffineret

og for hvilket x er f(x)= kvardratrod x differentiabel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) for alle x ≥ 0, 2) Da x½ ' = 1/(2*√x), så gælder x > 0


Svar #2
23. marts 2009 af Maria1972 (Slettet)

tak Erik... det er svar på for hvilke xér den er diffineret ikk? smil..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo x½ er de samme som √x og indefor de reelle tal er den kun defineret for x ≥ 0, da man jo ikke kan tage kvadratroden af et negativt tal. Når du deler med √x, så skal du tillige huske, at x ikke kn være 0, da men ikke kan dele med 0. Ak ja! Der er så meget, man ikke må.


Svar #4
23. marts 2009 af Maria1972 (Slettet)

ja, det er jeg ved at indse.. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Angående dit spørgsmål 1, se vedhæftede fil, den er nok lidt svær at forstå, hvis det er første gang, du ser det, så kan du bare spørge igen

Vedhæftet fil:Bevis produkt.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der er en fejl, det sidste f(x) skulle have stået foran brøken eller ogå skulle der hve været en ekstra parentes


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.