Matematik

tangent

23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

f(x) = e-2-2x

A) Bestem ligning for tangent til grafen for f i punktet p(0,f(0))

B) Gøre rede for at f er aftagende

Nogen der har en Ide?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

a = f´(x0 )

b = y -a*x

hvor ligningen:  y = ax + b


Svar #2
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

nogen der ka svare på B?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2009 af Christel90 (Slettet)

Hvis tangentens hældningskoefficient er negativ, er grafen vel aftagende..


Svar #4
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

er vidst ikke så enkelt her


Svar #5
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

tangentens hældningskoefficient siger jo ik noget om den er aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. marts 2009 af Christel90 (Slettet)

Jo, prøv at tegne den på din grafregner eller hvad du har og lav en tangent i x=0. Det er sådan man udregner monotoniforhold for en given graf..altså ved at se på tangenters hældning


Svar #7
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

det er uden hjælpemidler :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. marts 2009 af Christel90 (Slettet)

det er bare for at du kan se, at det har noget med tangentens hældning at gøre


Svar #9
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

så hvis tangentens hældningskoefficient er negativ er den aftagende... men forstod ik helt hvordan jeg sku finde den


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. marts 2009 af Christel90 (Slettet)

hvis opg.er uden hjælpemidler bruger du tangentformlen: y=f '(x0)*(x-x0)+f(x0) Den giver tangentens forskrift, hvor udfra du kan sige noget om hældning.

En anden måde du kan bruge til opg.B er at omskrive din f(x) til formen y=ax+b. Så a=-2 og b=e-2


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

b)

Prøv at finde monotoniforholdene........


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.