Tysk
Hjlæp til oversætelser!!
Øvelse 5: Als-Da-Wenn
Da vejen endte her, var det nemt(einfach) at finde villaen. Da hun åbnede døren, hørte han straks, at hendes børn var hjemme. Da hun fik øje på ham, sagde hun hurtigt: "Nej tak, vi køber ikke noget ved døren." Da jeg var 20, købte jeg mig en knallert. Da jeg var uden erfaring, havde jeg mange uheld. 1974, da jeg tog studentereksamen, var sommeren meget varm. Når vi var på vej til en fest, var det næsten altid lummert. Når festen var forbi, var det sent, og det var dejlig køligt. Da festerne var forbi, var sommeren det også.
20 dürfen eller müssen?
Hvor (wie) hurtigt må man køre her? De må køre 80 km (i) timen, men det behøver de ikke!. I må køre nu, ellers når i det ikke. Kan jeg parkere her? Nej, her må du ikke parkere. Du skal parkere derover. Må jeg spørge dem (Om) noget? Ja, værsågod. Skal de absolut ryge så meget? Må jeg følge dem hjem? Ja, det må de (godt). Måtte hun sætte sig der? Nej, det måtte hun egentlig kke, men hun blev nødt til det, fordi hun pludselig var blevet meget træt. Drengen måtte skifte tøj, fordi han var blevet snavset. Forældrene måtte ikke vide (= erfare) det. Alle måtte forlade lokalet, ingen måtte blive.
Svar #1
24. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)
du skal selv gøre et forsøg, start med at slå op i ordbogen og læse det hele, der kan du se, hvornår man bruger hvad
Svar #2
25. marts 2009 af Æblet (Slettet)
Så Erik, nu har jeg selv forsøgt:)
- Jeg sætter først det oversætte ind
og så sætter jeg de danske ind.
Håber du ville gøre et forsøg og lige kigge på det
og så om det er nogle fejl.
På forhån
Svar #3
25. marts 2009 af Æblet (Slettet)
Oversættelse at sætninger
Øvelse 5 (Her skal jeg indsatte als-da-wenn i det rigtig tilfælde)
- Da der Wege enden hier, war das einfach zu finden das Einfamilienhauses.
- Als sie die Tür öffnete, hörte er sofort, dass ihre Kinder nach Hause waren.
- Als sie erblicken er, sagte sie schnell: Nein danke, wie kaufen nicht etwas an dem Tür
- Wenn ich war 20, kaufte ich eine Moped
- Da ich war ohne Erfahrung, hatte ich viele Pech
- im Jahr 1974, wenn ich meine Abitur nehmet, war der Sommer sehr warm
- wenn wir war auf dem Weg zu die Party, gab es immer schwül
- wenn die Party war vorbei, war es spät und et was schön kühl
- Wenn die Party war vorbei, war die sommer also.
Øvelse 20 (Her skal jeg vælge om det er dürfen eller müssen)
- Wie schnell darf man hier fahren
- Sie muss 80 mph hier fahren aber sie muss nicht
- Sie darf fahren jetzt, sonst schaffen sie das nicht
- Kann ich hier parken? Nein, hier darfst du nicht parken.
- Du musst parken hinüber.
- Darf ich fragen Sie etwas? Ja, bitte. Sie dürfen unbedingt rauchen so viel?
- Darf ich Sie nach Hause bringen? Ja, dass dürfen Sie.
- Durfte sie setzen sich dahin?
- Nein, das durfte sich eigentlich nicht aber sie was müssen weil sie plötzlich bleibt sehr müde
- Das Jungen durfte die Kleider wechseln, weil er wurde schmutzig
- Die Eltern mussten nicht wissen das.
- Alle mussten verlassen der Raum, Keiner mussten bleiben
Svar #4
25. marts 2009 af Æblet (Slettet)
Opgave 5: als-da-wenn
- Da vejen endte her, var det nemt(einfach) at finde villaen.
- Da hun åbnede døren, hørte han straks, at hendes børn var hjemme.
- Da hun fik øje på ham, sagde hun hurtigt: "Nej tak, vi køber ikke noget ved døren."
- Da jeg var 20, købte jeg mig en knallert.
- Da jeg var uden erfaring, havde jeg mange uheld.
- 1974, da jeg tog studentereksamen, var sommeren meget varm.
- Når vi var på vej til en fest, var det næsten altid lummert.
- Når festen var forbi, var det sent, og det var dejlig køligt.
- Da festerne var forbi, var sommeren det også.
Opgave 20 dürfen eller müssen?
- Hvor (wie) hurtigt må man køre her? De må køre 80 km (i) timen, men det behøver de ikke!.
- I må køre nu, ellers når i det ikke.
- Kan jeg parkere her? Nej, her må du ikke parkere. Du skal parkere derover.
- Må jeg spørge dem (Om) noget? Ja, værsågod. Skal de absolut ryge så meget?
- Må jeg følge dem hjem? Ja, det må de (godt).
- Måtte hun sætte sig der? Nej, det måtte hun egentlig kke, men hun blev nødt til det, fordi hun pludselig var blevet meget træt.
- Drengen måtte skifte tøj, fordi han var blevet snavset.
- Forældrene måtte ikke vide (= erfare) det.
- Alle måtte forlade lokalet, ingen måtte blive.
Svar #6
25. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)
Prøv at søge i forum. Jeg har rettet disse tekster et utal af gange. Jeg mener også, at begge oversættelser ligger i opgavesektionen, dog er det lidt problematisk at finde dem der pga. filernes navne.
Hvis du ønsker forklaringer på noget specielt, svarer jeg naturligvis gerne.
Svar #7
25. marts 2009 af Æblet (Slettet)
Heh, ja det er nemlig det for har ledt efter og syntes slet ikke jeg kan finde dem:)
og tænkte bare om du har tid til at lige hurtig kigge det igennem:)
På forhånd tak.
Svar #8
25. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)
*tager mig til hovedet*
Her har du et par links:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Search.aspx?query=Da%20vejen%20endte%20her&id=0
https://www.studieportalen.dk/Forums/Search.aspx?query=I%20m%C3%A5%20k%C3%B8re%20nu&id=0
Næste gang kigger du selv efter, ik? :-)
Svar #9
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)
dürfen - "at have lov til", müssen - "at være nødt til", hvis det hjælper på vej
als= "dengang da", wenn "da" og da "netop da"
Er du enig Ruhmann?
Svar #10
25. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)
Jep, det kan jeg godt acceptere.
Dog skal det måske siges, at "wenn" også har betydningen "når".
Desværre tror jeg, at dine pædagogiske evner kom lidt for sent, da min tilmodighed slap op i #8, da jeg ikke kunne spore nogen form for lyst fra spørger til at lære noget...
Svar #11
25. marts 2009 af Æblet (Slettet)
Jo selvfølgelig ville jeg gøre det:).
Mange tak skal du ha'
Skriv et svar til: Hjlæp til oversætelser!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
