Matematik

Brutto

24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

I tabellen ses bruttonationalproduktet pr. indbygger i USA og kina for året 2003. Endvidere ses den årlige vækstrate i bruttonationalproduktet pr. indbygger for årene 1990-2003 i de to lande.

Usa 37562 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003)  l 2,1% (Årlige vækstrate 1990-2003)

Kina 5003 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003) l 8,5 % (Årlige vækstrate 1990-2003)
 

I det følgende forudsættes, bruttonationalproduktet pr. indbygger i de to lande vil vokse med uændret årlige vækstrate efter 2003.
 

a) Bestem, hvad bruttonationalproduktet pr. indbygger vil være i Kina i år 2020?

b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalproduktet pr. indbygger.

- Er ikke sikker men tror det omhandler noget med 1+r ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2009 af Isomorphician

Eksponentiel udvikling: y = b*ax

Du kan lave en forskrift for udviklingen i USA og Kina ud fra oplysningerne i opgaven.


Svar #2
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Okay jeg får den til y= -0,00*9,48x skal jeg så indsætte de 2020 ind i forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af Exupery (Slettet)

#2 Det er forkert... Tænk på vækstraten i forhold til a...


Svar #4
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Tror ikke jeg helt med? er det ligningen der ikke rigtigt? Og hvad menes der me vækstraten..


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2009 af Isomorphician

USA:

År 0 = 2003.

BNP pr. Indb. i 2003 = 37562

Vækstrate = 2,1 % p.a.

Hvilken forskrift kan du lave af typen y = b*ax af ovenstående, når:

a = fremskrivningsfaktoren.

b = værdien ved starttidspunktet.


Svar #6
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Hmm er ikke med? :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2009 af Isomorphician

Hvad er værdi (BNP) i år 0? (Hvis vi sætter år 0 til 2003)


Svar #8
24. marts 2009 af Cumano (Slettet)

Okay jeg prøver lige at lave opgaven så :) tror nok jeg har fanget den nu


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2010 af helin17 (Slettet)

hejsa:) sidder med samme opgave lige nu og er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre for at finde ud af hvornår de to landene har samme BP?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2010 af Isomorphician

Løs:

(forskriften for USA) = (forskriften for Kina)


Skriv et svar til: Brutto

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.