Matematik

tangentligning?

25. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

Hvordan løses der her?  

Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x)=√x+1, der er parallel med linjen med ligningen: y=1/4x+1

Tangentens hældning er da 1/4 ifølge ovenstående (kan det ikke passe?), men hvordan finder jeg  x0 så jeg kan sætte det hele ind i tangentligningen:

y-f(xo)= f´(x)*(x-x0)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Du skal finde f'(x) og dernæst løse ligningen f'(x)=1/4. Løsningen giver dig x0


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. marts 2009 af mathon

f '(x) = 1/(2√(x+1))

f '(xo) = 1/(2√(xo+1)) = (1/4)


Svar #3
25. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Kan det passe, at f´(x) er 1/2√1?


Svar #4
25. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 Men hvordan isoleres så x0?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2009 af mathon

1/(2√(xo+1)) = (1/4)    xo > -1

2√(xo+1) = 4

√(xo+1) = 2

xo + 1 = 4
xo = 3

tangentligning:
y - f(3) = (1/4)*(x-3)


Skriv et svar til: tangentligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.