Matematik

Cirkelafsnit

25. marts 2009 af NejTilSvampe

 Hvis jeg har en cirkel med radius og kender arealet af cirkelafsnittet, er der så en måde at finde korden på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at du med cirkelafsnittet mener den del, der er begrænset af radierne og cirkelbuen. Arealet af sådan et cirkelafsnit er ½r2θ. θ er vinklen målt i radianer. Du har nu en ligebenet trekant, hvor du kender topvinklen og de 2 lige store sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af mathon

k = 2√(p(d-p))

p er pilhøjden
d er diameteren


Svar #3
25. marts 2009 af NejTilSvampe

  #1, jeg er ik sikker på jeg følger :S hvordan kender jeg topvinklen ?

#2, nu mangler du bare at forklare hvordan jeg finder pilhøjden =P


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af mathon

p(ilhøjden)
er den vinkelrette afstand fra korden til cirkelperiferien


Svar #5
25. marts 2009 af NejTilSvampe

 #1 aaaah jeg er med nu, dumme mig :P jeg isolerer bare (dit tegn for radianer) mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2009 af mathon

et cirkelafsnit begrænses af korden og cirkelbuen

Acirkelafsnit = Acirkeludsnit - Aligebenet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Areal A af cirkelafsnit = 0,5r2(v - sin(v)),  v - sin(v) = 2A / r2, k = 2r*sin(0,5v)


Skriv et svar til: Cirkelafsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.