Matematik

tangentligningen ....

26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

jeg har dy over dx = -3y =x^2 og P(2,2) og skal bestemme ligningen,..

funktionen er en løsning af en differentialligning.

er lidt itvivl ??? hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af peter lind

Der er noget galt. Der findes ingen funktion som opfylder betingelsen dy/dx = -3y = x2. Hvis du blot skal finde ligningen for tangenten i (2,2) skal du sætte værdierne ind på højre side af differentialligningen. Så får du hældningen for tangenten.


Svar #2
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

min fejl den hedder dy over dx -3y = x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af peter lind

Hvis du skal finde ligningen for tangenten gennem P så finder du hældningen af tangenten af differentialigningen ved at sætte de givne værdier ind i højre side af dy/dx = 3y+x2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

eller skal du bestemme den fuldstændige løsning der går igennem punktet ?

i så fald finder du den fuldstædige løsning på lomme eller i formelsamling og indsætter derefter dit punkt for at bestemme konstant C


Svar #5
26. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

har fået min y = 1/3x^3 + 1,5x^2 - 20/3, vha. desolve på lommeregneren,..

hvordan bestemmes c udfra det så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2009 af peter lind

Den løsning er forkert, så du må have brugt din lommeregner forkert.

Hvis du skal have løsningen til differentialligningen skal du bruge desolve(y' = +3y+x^2,x,y) på Ti interactive tror jeg nok. Jeg har taget et eksempel fra kieslich og redigeret i det.

Overskriften antyder at du kun skal finde  ligningen for tangenten gennem P(2,2). Hvis det er tilfælde behøver du slet ikke at løse differentialligningen. Hvis du sætter x=2, y=2 ind i højre side af ligningen    y' = 3y+x2, får du hældningen for tangenten. Derefter er det blot at finde ligningen for den linie, som går gennem P og har den fundne hældning.


Skriv et svar til: tangentligningen ....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.