Matematik

Er lidt i tvivl?

27. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Bestem ved hjælp af f '(x) monotoniforholdene for f(x)=2x3-15x2+36x-24.

Jeg får at der er globalt maks for x=2 og globalt min. for x=3 men e rlidt i tvivl? Er det ikek lokalt? HVorfor, hvorfor ikke? hvordan kan jeg helt præcis afgøre om det er lokalt eller globalt? :-S


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

tegn den eventuelt på lomme.

undersøg eventuelt grænseværdierne for x gående mod uendelig og minus uendelig.

det kan jo sagtens tænkes at grafen kommer nedefra , hvorefter den svninger lidt op og ned hvorefter den skyder til vejrs igen.  et trejdegradspolynomium f.eks


Svar #2
27. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Jeg har skam tegnet den! :-) Se vedhæftet.

Vedhæftet fil:Graf.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

som sagt trejdegrads ;)

hvad ville du udfra tegningen sige x=2 og x=3 er ?


Svar #4
27. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

at x=2 e rglobalt maks og x=3 er globalt min.? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det jo ikke grafens overall max da den jo fortsætter mod uendeligt hvilket også vil fremgå af din monotoniundersøgelse :) 


Svar #6
27. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Doh! :-) Så må de vel begge være lokale?...


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ja det ville jeg også kalde dem


Svar #8
27. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

KAn du hjælpe med en sidste ting?

Jeg skal ligeledes angive de intervaller hvori grafen stiger og vokser (hele opgaven omhandler faktisk monotoni forhold)

Jf. graf i #2
 

mit bud ville være at grafen er voksende i intervallet ]- uenedligt;2[ og aftagende i intervallet [2;3] samt voksende i intervallet [3;uenedeligt[

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2009 af ZaphoD (Slettet)

Det ville jeg give dig ret i :)


Skriv et svar til: Er lidt i tvivl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.