Matematik

Potensfunktion

29. marts 2009 af stray (Slettet)

Hejsa ^^

Er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne opgave?

f(x) = b . xa er en potensfunktion.

a) Bestem størrelsen f(k . x) og forklar, hvad resultatet betyder.

b) Giv nogle eksempler, der belyser resultatet.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal komme igang med at bestemme denne størrelse, eller hvilken betydning den har.

På forhånd mange tak : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2009 af mathon

f(k*x) = b*(k*x)a = ka*(b*xa) = ka*f(x)

dvs.
f(k*x) /f(x) = ka/1

hvoraf
(f(k*x)-f(x)) /f(x) = (ka-1)/1 = (ka-1)

når x bliver k gange større/mindre,
bliver
f(x) (ka-1) gange større/mindre                
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Når x bliver k gange større bliver f(x) ka større

Vokser x med (k-1)% vokser f(x) med (ka-1)% .


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.