Matematik

HJÆLP HASTER!

29. marts 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Bestem koordinaterne til punkterne C og D, når det oplyses, at

A(5,3)
B(-2,4)

AC= ( - 1 )
             ( 2   )


BD= ( - 4)
            (  6  )


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af Isomorphician

Punktet C = Punktet A's koordinater + AC-vektorens koordinater.

Samme fremgangsmåde ved D.


Svar #2
29. marts 2009 af SofiePandersen (Slettet)

Er der en formel for det? (-:


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af Isomorphician

For at finde punktet C:

Du har udgangspunkt i A, som har koordinaterne (5, 3).

Du har også en vektor der siger dig hvordan du kommer fra A til C. Den vektor (AC) har koordinaterne (-1, 2).

Disse to koordinatsæt lægger du sammen, og du får:

(5, 3) + (-1, 2) = (5-1, 3+2) = (4, 5), som er koordinatsættet til punktet C.


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.