Matematik
Hjælp til mataflevering
18. november 2004 af
Tobbe (Slettet)
Behøver hjælp, da udregninger ikke stemmer overens med graf:
f=(3x^2-1)/(x^3)
Jeg har fundet Dm=R\\{0}, da nævneren ikke må være nul.
Og nulpunkterne: 3x^2-1=0 => x=+-kvdr(1/3)
Nu skal der bestemmes fortegn for f:
Når -1 sættes ind i f får jeg -8, når -0,5 bliver sat ind får jeg -10, ved 0,5 bliver den -2, og ved 1 får jeg 2. Dette kan ikke være rigtigt da fortegnene burde blive
- + + -
Hvad gør jeg galt?
f=(3x^2-1)/(x^3)
Jeg har fundet Dm=R\\{0}, da nævneren ikke må være nul.
Og nulpunkterne: 3x^2-1=0 => x=+-kvdr(1/3)
Nu skal der bestemmes fortegn for f:
Når -1 sættes ind i f får jeg -8, når -0,5 bliver sat ind får jeg -10, ved 0,5 bliver den -2, og ved 1 får jeg 2. Dette kan ikke være rigtigt da fortegnene burde blive
- + + -
Hvad gør jeg galt?
Svar #1
18. november 2004 af Dybvad (Slettet)
mener du:
f=(3*-1^2-1)/(-1^3)?? for det giver 4
jeg er ikke helt med på hvad du mener med når du sætter -1 ind i f, du mener vel når du sætter den på x plads??
f=(3*-1^2-1)/(-1^3)?? for det giver 4
jeg er ikke helt med på hvad du mener med når du sætter -1 ind i f, du mener vel når du sætter den på x plads??
Skriv et svar til: Hjælp til mataflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
