Matematik

Parabel

31. marts 2009 af Faahm (Slettet)

Jeg er total lost i mit matematik. Kan ikke rigtig finde ud af min opgave om parabler.
Spørgsmålet lyder, skriv parablens toppunkt. Hvordan er det lige man finder det? Håber der er nogen som kan finde ud af det, det ville være en stor hjælp da det haster lidt..

Tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

det kommer an på hvilke start oplysninger du er givet.

har du forskriften for funktionen kan du beregne det ved hjælp af toppunktsformlen.

T(-b/2*a, -d/4*a)


Svar #2
31. marts 2009 af Faahm (Slettet)

Okay, men hvad står D, b, og a for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af mathon

T(-b/(2*a), -d/(4*a))

da #1 kan misforstås


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c

d = b2 - 4ac


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

:(

f(x) = ax^2+bx+c =0

d = b^2 -4*a*c


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Jacob-int (Slettet)

Altsår nu giver jeg sådan et lidt simpelt  svar, for  du er jo 15 og derfor vel  8.- 9. klasse  så de der formler  får  man ikke meget  ud af  hvis  man ikke forstår dem ;b

- En parabels toppunkt er for at gøre det simpelt, det sted i buen der er nederst / øverst (kommer an på hvad vej den vender)

Hvis du har et sted hvor du kan indtegne en graf, så prøv at indtast; y=x2
Der er toppunktet for eksempel (0,0)

Dette kommer self. an på om grafen er visuelt tilgængelig for dig, har selv fået en opgave der ligner og der have de bare lavet den på en graf, men hvis ikke, skal du lige sætte dig ind i ligningerne =)


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.