Matematik

Hjælp !!!

31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Ax2+4x+2=0 , hvor a ≠ 0

Bestem diskriminanten for denne andengradsligning

bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 det generelle udtryk for diskriminanenten d må stå i din bog, så er det bare at indsætte ... der må også stå hvad d er når der er netop en løsning til ligningen ...


Svar #2
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Tusind tak endnu engang :)


Svar #3
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Nu har jeg bare et sidste spørgsmål:

f(x) = -x i anden+4x+2

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (6,-10)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#3 differentier f(x) og brug tangentligningen ...


Svar #5
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

men hvordan er det nu man bruger de differentier ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#5 Øh, du har vel lært at differentiere? I dette tilfælde er det ret ligetil

f'(x)=(-x2+4x+2)'=(-x2)'+(4x)'+(2)'=-2x+4+0=-2x+4 ikke sandt?


Svar #7
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

nårh okay .

Sorry :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#7 no need to be :-) ... nu regner du bare videre og bruger du punktet (6,-10) til at bestemme tangentligningen ...


Svar #9
31. marts 2009 af Fannysimonesteinbüchel (Slettet)

Jeep, det er gjort.

Ved sgu ikke hvordan jeg skal takke dig, du har været til meget stor hjælp :)


Skriv et svar til: Hjælp !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.