LaTeX

parbox

31. marts 2009 af kazyka (Slettet)

Hej,

Jeg har lavet en box, og den fylder mere end en side, så problemet er at boxen ikke vises frem, hvad gør jeg?

Her er hvad jeg har skrevet.

\fbox{\parbox[c]{14cm}{Vi opstiller nu udtrykkene for arealet af trekant $\Delta$ POA\\
$$\Delta POA = \dfrac{1}{2}r\cdot h = \dfrac{1}{2}r \cdot r \sin(\theta) = \dfrac{1}{2}r^2\sin(\theta)$$
\\
Arealet af cirkeludsnittet POA i radianer\\
$$\mbox{cirkeludsnit POA}=\dfrac{1}{2}r^2\theta$$
\\
Arealet af $\Delta$ POT\\
$$\POT = \dfrac{1}{2}r \cdot H = \dfrac{1}{2}r \cdot r \tan(\theta) = \dfrac{1}{2}r^2 \tan(\theta)$$
\\
Det er indlysende at følgende uligheder gælder for de tre arealer\\
$$\Delta POA < \mbox{cirkeludsnit POA} < \Delta POT$$
\\
Det giver\\
$$\dfrac{1}{2}r^2 \sin\theta < \dfrac{1}{2}r^2 \theta < \dfrac{1}{2}r^2 \tan\theta$$
\\
Det giver\\
$$\sin\theta < \theta < \tan\theta$$
\\
Da $\tan\theta = \dfrac{\sin\theta}{\cos\theta}$, så ovenstående kan omskrives til\\
$$\sin\theta < \theta < \dfrac{\sin\theta}{\cos\theta}$$
\\
Nu dividerer vi igennem med $\textbf{\sin\theta}$. hvor $\textbf{\sin\theta \neq 0}$ og får\\
$$1 < \dfrac{\theta}{\sin\theta} < \dfrac{1}{\cos\theta}$$}}

Men hvis jeg sletter lidt, som følgende, så vises det jeg har skrevet. 

\fbox{\parbox[c]{14cm}{Vi opstiller nu udtrykkene for arealet af trekant $\Delta$ POA\\
$$\Delta POA = \dfrac{1}{2}r\cdot h = \dfrac{1}{2}r \cdot r \sin(\theta) = \dfrac{1}{2}r^2\sin(\theta)$$
\\
Arealet af cirkeludsnittet POA i radianer\\
$$\mbox{cirkeludsnit POA}=\dfrac{1}{2}r^2\theta$$
\\
Arealet af $\Delta$ POT\\
$$\POT = \dfrac{1}{2}r \cdot H = \dfrac{1}{2}r \cdot r \tan(\theta) = \dfrac{1}{2}r^2 \tan(\theta)$$
\\
Det er indlysende at følgende uligheder gælder for de tre arealer\\
$$\Delta POA < \mbox{cirkeludsnit POA} < \Delta POT$$
\\
Det giver\\
$$\dfrac{1}{2}r^2 \sin\theta < \dfrac{1}{2}r^2 \theta < \dfrac{1}{2}r^2 \tan\theta$$
\\
Det giver\\
$$\sin\theta < \theta < \tan\theta$$}}

Hvad skal jeg gøre? Skal jeg skrive en eller anden kommando?


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2009 af daleif (Slettet)

Jeg ville nok starte med at spørge hvorfor der du ønsker at lave dette inden i en parbox?

en anden gang ville det også være rart med et minimalt eksempel og ikke bare en sniplet af dit dokument


Skriv et svar til: parbox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.