Matematik

DIfferentialligninger.

01. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig videre?

se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil: differentill.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er panserformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2009 af peter lind

I potenserne skal der stå t2. Du har muligvis bare glemt den eller ikke kunne finde ud af at skrive det. Substituer u=t2 , du=2dt


Svar #3
02. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Jeg har regnet lidt videre på det, men er ikk sikker om det er rigtigt og kan heller ikke komme videre?

nogen der kan hjælpe?

se vedhæftet pdf-fil.

Vedhæftet fil:differentill 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2009 af peter lind

Du har 2 fejl i den tredje ligning. Du skal dele med 9 ikke med 4,5. Forskellen på en faktor 2 kommer formodentlig fra en substitution u=t2, du=2tdt eller ½du=tdt. Desuden skal du ikke gange 9t på din parantes. Mindre vigtigt: Dit k er overflødig. Integrationskonstanten er allerede taget med i konstanten  c.


Svar #5
02. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Er ikke helt forståeligt med disse ligninger:

u=t2, du=2tdt eller ½du=tdt

Nu har jeg rettet 9-tallet, men skal den se sådan ud? lidt forvirreret.

Vedhæftet fil:differentill 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2009 af peter lind

Du har stadig de 9t ganget på parantesen. Substituerer du som nævnt bliver integralet ∫e4,5u9½du = (e4,5u/4,5)* 9/2 = e4,5t^2. Jeg har overset de 9, som også stod i funktionen, som skulle integreres.


Svar #7
02. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

ups...

Det jo rigtigt med de 9t., det jo en funktion, jeg prøver lige.


Svar #8
02. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Er den rigtig hertil, eller er jeg blank?

Vedhæftet fil:diff.doc

Svar #9
03. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

nogen der har mulighed for at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2009 af peter lind

Jeg hasr desværre overset en fortegnsfejl. Du skal beregne ∫e-4,5t^29tdt  Der skal altså et minus fortegen i eksp(-4,5t2). Debetyder at du udover at du selvfølgelig også får et tilsvarende fortegnsforskel i eksponentialfunktionen i det endelige resultat også skal skifte fortegn på hele facit.


Svar #11
03. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

okay takker, tror jeg har fået regnet den :D


Skriv et svar til: DIfferentialligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.