Matematik

HASTER!

04. april 2009 af molema (Slettet)

Heej de hjælpsomme mennesker :D

Hvordan regner man disse to opgaver: 

vi har en linie f, y=2*x^-1

Hvor mange % aftager y, når x vokser med 16%?

vi har en til linie g, y=5*x^1,5

Hvor mange procent vokser y, når x vokser med 22%?

I må meget gerne skrive formlerne ind for disse to opgaver. Plzz, det vil være en stor hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(1) svarende til begyndelsesmængden i procent, altså lig 100%) = 2/1 = 2. Nu vokser x med 16%, så vi finder f(1,16) = 2/(1,16) Derfor aftager funktionen således: ((2/(1,16) - 2)/2) * 100 = -13,8%


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nu kan du selv arbejde med den næste.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2009 af kieslich (Slettet)

Generelle formel: Hvis f(x) = b*xa,  så er f( x*(1+r) ) = b*(x*(1+r))a = b*xa*(1+r)a.  Vi ser, at når x stiger med faktoren (1+r), så vil f(x) stige med faktoren (1+r)a, eller, med procenter, når x stiger med r% vil f(x) stige med ((1+r)a-1)*100%.  I første opgave vil f stige med (1+0,16)-1-1 = -0,138 =-13,8%, altså falde med 13,8%.


Skriv et svar til: HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.