Matematik

eksponentielfunktion

04. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvis man har en eksponentiel funktion der lyder: y=7,2605e0,3854x

Hvad er så a og b?

JEg ville umiddelbart mene:

b= 7,2605

a=e^(0,3854x)

.. og ved at en eksponentielfunktion lyder: f(x)=b*a^x


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

a=e^(0,3854)

Ellers er det rigtigt nok.


Svar #2
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

okay tak :). .

Jeg skal nu bruge modellen til at forudsige mængden af udvundet solenergi i år 2008. (Tabellen startede fra år 1999-2006), og jeg har derfor sat år 1999 som år 0. Ved ikke om du forstår det, når du ikk har opgaven :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

2008-1999=9

x=9 i år 2008 og y giver så??


Svar #4
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

jeg får det til: 233,002 .. kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2009 af jegerjon (Slettet)

ja det er helt rigtigt.. For når du skriver din a-værdi ud:
a=e^(0,3854) = 1,4702

Din forskrift hedder så:

f(x) = 7,2605*1,4702^x

Når du så indsætter 9, får du helt rigtigt 223


Svar #6
05. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak.. den næste opg. går ud på at jeg skal forudsige, hvornår udvindingen af solenergi i Spanien overstiger 400MW, og det gør je så ved at indsætter jeg 400 ind på f(x)'s plads. Jeg får x=4,96 .. kan det passe?


Skriv et svar til: eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.