Matematik
matopg
20. november 2004 af
Japs100 (Slettet)
Hej
Er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?
vis, under hensvisning til mindst en af lærebogens sætninger, at ligningen x^3-3x+1=0
mindst har en løsning i intervallet ]1,2[
Er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave?
vis, under hensvisning til mindst en af lærebogens sætninger, at ligningen x^3-3x+1=0
mindst har en løsning i intervallet ]1,2[
Svar #1
20. november 2004 af allan_sim
Er lidt svært, når vi ikke har lærebogen foran os, men jeg vil formode, at du skal henvise til, at funktionen f(x)=x^3-3x+1 er kontinuert, og at f antager både negative og positive værdier i det pågældende interval.
Svar #2
21. november 2004 af frodo (Slettet)
prøv at differentiere, og se om funktionsudtrykket på højresiden er monotont aftagende eller voksende, samt at den mindste værdi er under 0 og den største er over 0.
Hvis grafen er monoton, og går fra et punkt Over x-aksen til et punkt under x-aksen, må der være en løsning i det givne interval
Hvis grafen er monoton, og går fra et punkt Over x-aksen til et punkt under x-aksen, må der være en løsning i det givne interval
Skriv et svar til: matopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
