Matematik

haster

05. april 2009 af mille123456 (Slettet)

Hvordan løser I denne slags opgave:

- x^2 - x + 2 =   0


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2009 af Darwin (Slettet)

#0. Hej.

Typisk vil man benytte sig af nulreglen.


Svar #2
05. april 2009 af mille123456 (Slettet)

vil du vække min hukommelse og vise hvordan du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Jo. Udtrykket -x2 - x + 2 kan omskrives til -(x - 1)(x + 2), så ligningen kan skrives:

-(x - 1)(x + 2) = 0

Denne ligning er kun opfyldt når mindst én af faktorene er 0. Dvs. x - 1 = 0 eller x + 2 = 0. Det følger derfor at enten x = 1 eller x = -2 vil gøre ligningen sand. Dette er de to løsninger til ligningen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du kan også bruge formlen for en andengradsligning: ax2 + bx + c = 0.  Først skal du finde diskriminamten d = b2 - 4ac.  Find den.


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.