Matematik

Røringspunkt

05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg har funktion f ' (x) = (x+3) (x+1)2 (x-1)    og g (x) = 3x - ex

Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet p(-2, f (-2)).

Jeg skal bestemme koordinatsættet til røringspunktet for t.

Hvad skal jeg gøre/starte med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Parallelle linjer har samme hældningskoefficient. Du kan dermed bestemme hældningskoefficienten ud fra oplysningerne om røringspunktet på f(x) og dermed beregne røringspunktet for g(x).


Svar #2
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Altså min hældning er -2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af badooo (Slettet)

Bestem tangenten til f i det punkt du får opgivet.

Du har så haeldningen til tangenten til grafen for g, idet at tangenterne er parallelle.

Differentier g, saet g' = haeldningen og loes mht. x. Så har du x-koordinaten og kan, ved indsaettelse i g, finde punktets y-koordinat.


Svar #4
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Så får jeg y = 4x+5 .

Men forstår ikke det med g.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2009 af kieslich (Slettet)

I p(-2, f(-2)) har f(x) en tangent med hældning f '(-2) = (-2+3) (-2+1)2 (-2-1) = -3. For et eller andet x0 har g(x) en tangent, som er parallel med tangenten for f(x). Altså er g'(x0) = -3. Løs denne ligning og find røringspunktet (x0, g(x0) )


Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.