Matematik

fun

06. april 2009 af dkjatti (Slettet)

standselængden for en bil er den vejlængde, bilen tilbagelægger, fra det øjeblik en forhindring opdages, til det øjeblik bilen står stille.

for standselængden s(x) benyttes ofte udtrykket: s(x) = 1/100 * x^2 + 1/10 * x

hvor x er bilens hastighed i km/t, umiddelbart før forhindringen opdages. bestem Dm(s).

bestem standselængden ved 80 km/t.

hvor meget forøges standselængden, når farten øges fra 80 km/t til 100 km/t? (dette også kan formuleres: bestem s(80+20)-s(80).)

ved en ulykke fandt politiet ud af, at standselængden var 30 m?

hvilken hastighed havde bilen kørt med?

bestem en forskift for s^-1 og Dm(s^-1)

beregn s^-1(8,525), og gør rede for, hvad det fortæller om kørslen.

jeg har fundet dm(s) standselængden ved 80 km/t, men resten er jeg meget usikker på..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af kieslich (Slettet)

3) Som der står: Beregn s(80+20) - s(80) = s(100) - s(80) =

4) Løs ligningen s(x) = 30, kan gøres som en andengradsligning eller brug solve(

5) sæt y= s(x) ⇔ y= 1/100*x2 + 1/10*x  isoler x.    Brug solve,  Det du finder er s-1: hastigheden som funktion af standse længden.  Dm(s-1) som du gjorde før.

6) bare udregn.


Skriv et svar til: fun

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.