Dansk

Essay. Hjælp! Det haster!

08. april 2009 af Kicki Young (Slettet)

Hej allesammen! Jeg står med en stil der skal afleveres efter ferien og jeg ved ikke hvad jeg skal skrive!

Stilen skal være et essay med titlen: Facebook - netværk og markedsføring. Den skal omhandle Facebooks betydning for unges personlige udvikling og identitetsdannelse.

hvis der er nogen der kan hjælpe mig med nogle idéer, evt. fra egne erfaringer + en struktur for essays. Altså hvordan et essay er opbygget ville det være skønt.

-kicki :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. april 2009 af Exupery (Slettet)

Essayet udmærker sig jo ved, at det er meget frit og personligt i formen. Tag fat i en avis og læs et af de essays, der dagligt bringes, så kan du se, hvordan det eventuelt kunne bygges op.

Facebooks betydning for unges personlige udvikling og identitetsdannelse.

Har du haft/hørt om narcissime? Facebook beskyldes tit for at være hjemsted for mange narcissister, og det er da meget centralt i din opgaveformulering. Ellers er jeg desværre ikke fyldt med super gode idéer, det er nemlig sjældent, at jeg bruger Facebook seriøst. Nu håber jeg dog, at du har lidt at arbejde videre med - ellers må vi håbe, at der kommer en integreret facebooker forbi, som kan bringe lidt mere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2009 af Exupery (Slettet)

Narcissisme (hedder det!)

(redigerknappen virker ikke)


Brugbart svar (4)

Svar #3
08. april 2009 af hulabulala (Slettet)

Når du skriver et essay, er det rigtig godt, hvis du kan komme med eksempler fra din egen hverdag, der underbygger din pointe. Du skrive noget i stil med at du har lagt mærke til hvordan flere af dine bekendte nærmest bruger facebook til at markedsføre sig selv på og at det er vigtigt at have billeder, der fremstiller dig bedst muligt. Du kan også komme ind på at flere og flere arbejdsgivere benytter facebook ved ansættelse af nye, derfor er det vigtigt at man er opmærksom på hvordan ens profil fremstår. God arbejdslyst :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. april 2009 af Svingtur (Slettet)

Vi får at vide, at et essay skal have form som en omvendt tragt - man tager emnet og breder det ud.

Du kunne skrive noget om, hvordan det påvirker de mennesker, der vælger ikke at have facebook, socialt og dermed også identitetsmæssigt? Jeg læste en artikel for ikke så længe siden, der handlede om, at unge mennesker, der bruger facebook, også ser vennelisten lidt som et popularitetsbarometer - jo flere venner, jo federe er man, og de, der har relativt få venner, føler sig isolerede, ensomme osv..

Du kunne også skrive om, hvilken effekt, du tror det har på mennesker og menneskelige relationer at en større del af ens kommunikation og netværk bliver digitaliseret?

Når du skriver essay er det desuden vigtigt, at du begrunder de påstande/holdninger, du kommer med, og det er rigtig godt, hvis du viser, at du har overblik og kan se tingene fra et større perspektiv :)


Svar #5
09. april 2009 af Kicki Young (Slettet)

Tak allesammen for svarene. Hmm. er der nogen der kan fortælle mig om jeg skal lave en konklusion?


Brugbart svar (28)

Svar #6
10. april 2009 af praktizk (Slettet)

Ehm.. prøv at kigge på dette dokument. Det er om opbygning af et essay.


Brugbart svar (2)

Svar #7
10. april 2009 af Svingtur (Slettet)

Du skal passe på med at virke for konkluderende, har vi fået at vide - det hører mere til kronikker.


Skriv et svar til: Essay. Hjælp! Det haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.