Matematik

DIfferentialligninger - proj.

08. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Hej.

Jeg har lavet en del af opgaven, men er nået til delopgave 6 og kan ikke komme videre..

nogen der kan hjælpe?

Har oploadet både opgaven og mine besvarelser som pdf.

takker på forhånd

Vedhæftet fil: pro.zip

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal vel bare bestemme konstanterne. Jeg synes i øvrigt, at det står meget sjusket og med alt for mange decimaler, og så skriver du y i den fuldstændige løsning i stedet for T(t), hvorfor det?

T1(0)=-.92*C1exp(-.00t*0)=10<=>-0,92*C1=10<=>C1= -10,8


Svar #2
09. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Grunden til de mange decimaler er fordi jeg regner det i et mat program, så jeg kan altid regne videre på de lange tal for at få det mest nøjagtige resultat.


Svar #3
09. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Er det rigtigt det jeg har lavet?

noget der forvirrerer mig, hvorfor har jeg to gange c1 og to gange c2 løsnigner?

 se vedhæftet fil:

Vedhæftet fil:proj besvarelse1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er meget uoverskueligt, som jeg ser det. Du viser ikke, hvordan du kommer frem til løsningerne, den partikulære og den generelle. Da du nu har skrevet det som en matrixligning (hvilket ikke er nødvendigt), så må T=A-1*b. Det andet kigger jeg på, når jeg får tid.


Svar #5
09. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

I følge min lærer skulle det være ok :S med de første 3-4 delopgaver :(


Svar #6
11. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Nogle der har tid til at svare herinde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2009 af peter lind

Spørgsmål 2. En partikulær løsning til differentialligningenssystemet er en konstant vektorbestemt af at 0=x'=Ax+b. Dermed bliver 5 også forkert. Den fuldstændige løsning vil også indeholde integrationskonstanten C2.

spørgsmål 8. Systemet er stationær når dT1/dt=dT2/dt=0. Sæt dette og de givne temperaturer ind i ligning (1) i opgaven. Det giver ligninger til bestemmelse af Q1 og Q2


Svar #8
12. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

spørgsmål 2 er forkert? :S

Du mener spørgsmål 4 i opgaven, med partikulær løsning? Hvor har jeg lavet fejl, og hvordan retter jeg den? :S


Svar #9
12. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Jeg har regnet lidt på sp. 8 og 9, aner ikk om det er rigtigt?

Har du mulighed for at tjekke? og stadig kan jeg ikke finde rundt i spørgsmål 2, om hvor fejlen er.

og hvordan beregnes sp.10.

se vedhæftet fil:

Vedhæftet fil:proj besvarelse.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2009 af peter lind

Du har ret i at det skulle være spørgsmål 4. Jeg kan ikke se hvad du har tænkt, da du lavede opgave 4; men det rigtige er som nævnt at løse ligningen 0=x'=Ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ifølge dine notater skal du differentiere og løse dem som 2. ordens differentialligninger T ''(t), men jeg kan ikke gennemskue dem, sådan om de står.


Svar #12
13. april 2009 af zaga-gyan (Slettet)

Jeg kan ikke gennemskue det.


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. april 2009 af peter lind

Jeg kan heller ikke rigtigt gennemskue hvad du har lavet. Så vidt jeg kan se har du lavet meget i et matematikprogram formodentlig maple, som jeg ikke kender. Generelt kan jeg sige om løsning af en differentialligning af formen x' = Ax+b:

Man finder egenvektorer og egenværdier til matricen. Lad ui være egenvektorerne og λi de tilsvarende  egenværdier. Differentialigningen spaltes så op i en række uafhængige første ordens differentialligninger, hvor de homogene ligninger er givet ved

ui'=λiui som har løsningerne Cie-λit. Disse kan så transformeres tilbage til de oprindelige variable.  De enkelte løsninger kan så skrives som en linearkombination af e-λit , hvori også indgår integrationskonstanterne. En løsning til det inhomogone system kan her bedst findes af at gætte(eller vide) at konstanter er en løsning. Kald denne konstante vektor x0. Man får så x0'=0= Ax0+b. Den endelige løsning bliver så x(t) = x0+x1(t), hvor x1 er en vilkårlig løsning til den homogene ligning.

Dine løsninger mangler totalt de konstante led (x0).

Dine løsninger går mod 0 for t->oo, hvilket ikke er rigtigt. Hvis ude temperaturen er 8 grader og der ikke var nogen ovne vil temperaturene gå mod udetemperaturen med ovne vil de gå mod den stabile temperatur x0. Desuden skulle din starttemperatur for T2 være 20 grader. Du har 2 forskellige løsninger, som begger har en starttemperatur på ca. 10 grader. Dine kurver med linært fald passer heller ikke. temperaturfaldet (eller stigningen) er sammensat af 2 eksponentielle funktioner+konstanter.


Skriv et svar til: DIfferentialligninger - proj.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.