Dansk

Respons til mit essay!

10. april 2009 af xxjinx (Slettet)

Mit essay skal være ca. dobbelt så langt, så er åben overfor forslag. Har ikke rettet komma endnu... (: Emnet er: 'Danmark er...' Her er det:

Hvad er Danmark? Det er det spørgsmål, der har plaget mig i den seneste tid: er Danmark bøgeskove, strande, rødgrød med fløde, Laudrupbrødrene, kongehuset, vikinger og H.C. Andersen?Ja, svarer mange. Med variationer, er det hvad det danske folk må værne om og beskytte.
Men er det nu også rigtigt? Er vores såkaldte nationale stoltheder ikke noget der hives frem fra godteposen, når vi rigtig skal føre os frem? Når vi, iført rødhvid dragt, med Der er et yndigt land spillende i baggrunden har hånden over hjertet, som den selvhøjtidelige race vi nu engang tilhører.
Vi fornyer os i takt med verdens udvikling. Nu tager terror, global opvarmning, krig og politik mere og mere af vores tid, meget mere end rødgrøden og eventyrerne gør. Er der noget galt i det?

I hverdagen har de traditionelle værdier ikke stor betydning. Vi adskiller os ikke fra resten af verden. Vi ser det samme i TV, vi hører de samme nyheder og den samme musik. Vi spiser den sammen mad og læser bøger, skrevet af de samme forfattere, på samme måde som vi lærer hinandens sprog og går i det samme tøj.Konklusionen, som min ven så klogt påpegede, er at vi er ved at blive som alle de andre wannabeamerikanere derude. Derfor er og bliver Danmark aldrig andet end en så godt som ubetydelig, lille, nisseformet klat på kortet for udlændinge.

Skuffelse. Det må være ordet der rammer turister, når de belemres med danske serværdigheder. Hvorfor er den såkaldte solskinsø ikke særlig solbeskinnet? Er Den Lille Havfrue ikke større? Hvorfor er det lige at København ikke skiller sig stort ud fra denne verdens andre storbyer?
Alligevel er der et eller andet, der altid vil adskille os fra resten af klodens befolkning. Det der gør Danmark til Danmark, såvel som Sverige til Sverige eller Tyskland til Tyskland. Hvorfor værner vi hver især om vores eget hjemland, som om det er helt specielt?
Fordi Danmark er Danmark. Fuld af mangler, dårlig politik, dårligt vejr og en hel masse andre fejl. Men vi accepterer det, lever med det, begynder endda at elske det. For det er jo en del af vores Danmark.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis det er rigtigt, at du er 13 år, så kan du ikke selv have formuleret det. Du skal altid huske at bruge din egen formulering, svarende til dit klassetrin. Så jeg vil tro, at det er en trykfejl - der skal stå 23 år ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nu læste jeg kun lige indledningen. Men synes klart, at jeg har læst det før. Nu vil jeg ikke beskylde dig for noget; men bare en påmindelse: hvis du har hentet inspiration et sted fra, så husk ikke at citere det ordkorrekt medmindre du huske at henvise til, at det er et citat og hvor du har det fra (:

Men jo, det er da flot (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er helt klart hugget et sted fra, og det ser en enøjet lærer som mig også uden min brille. Gør det aldrig igen.


Skriv et svar til: Respons til mit essay!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.