Matematik

Hjælp

12. april 2009 af Necla (Slettet)

Forsikring for rejser til Bali

rejseforsikring pr. person 827 kr.

Afbestillingsforsikring samlede pr.person 350kr.

 De er to voksne og to børn...

Familien ønsker at tegne begge slags forsikringer.

1. Beregn forsikringernes samlede pris...

Jeg kan ikke helt forstå opgaven vil i ikke nok hjælpe:)


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

De er 4 personer i familien og de skal hver tegne begge forsikringer.

4*rejseforsikringer af 827 kr = ????

4*afbestillingsforsikringer af 350 kr. = ???

Summen af disse forsikringer bliver da= ????


Svar #2
12. april 2009 af Necla (Slettet)

Undskyld, men forstod det ik???


Brugbart svar (4)

Svar #3
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Vi har en familie bestående af 4 personer - en far, en mor og 2 børn.

Faderen ønsker en rejseforsikring, så det køber han sig. Den koster 827 kr. Men han vil også have en afbestillingsforsikring. Den køber han også, og den koster 350 kr. I alt har faderen så købt forsikringer for 827 kr + 350 kr. = 1177 kr.

Nu kan faderen roligt bestille sin rejse, men så¨må han tage afsted alene. Han vil dog gerne have resten af familien med, så han beslutter sig til at overtale moderen til også at købe samme forsikringer. Hun køber altså også 827 kr + 350 kr. = 1177 kr. Da de gerne vil have børnene med, må de købe forsikringer til dem også. Det bliver så 1177 kr * 2=2354 kr, da der jo er to børn, som hver skal have de to forsikringer. Nu har mor og far dog mistet overblikket over deres regnestykke, derfor beslutter de så for at opsummere:

Far har købt for: 1177 kr

Mor har købt for: 1177 kr

Og børnene har købt for 2354 kr til sammen.

Faderen tager sin lommeregner frem for at sikre sig, at han ikke regner forkert og lægger så de samlede udgifter sammen:

1177+1177+2354=4708 kr

De skal altså betale 4708 kr for forsikringer til hele familien.

Til næste år har moderen dog været på regnskabskursus, og hun har lært en nemmere måde at regne det ud på.

Da de er 4 i familien, ganger hun simpelthen antallet af personer med forsikringen pris:
 

4*rejseforsikringer af 827 kr = 3308 kr

4*afbestillingsforsikringer af 350 kr. = 1400

Hvorefter hun lægger disse to tal sammen og får summen - altså de samlede udgifter til forsikringer:

3308+1400=4708 kr

Moderen har så fundet ud af, at de skal betale 4708 kr for forsikringer til familien. Det samme som sidste år men på en lidt smartere måde. :-) 


Brugbart svar (3)

Svar #4
12. april 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

#2) Genialt!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #2 Hvorfra ved du at kombinationen er én mor og én far? Det kan da godt være to mødre eller to fædre, hmm.
I øvrigt kan det skrives endnu smartere :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

#5 Det kan det sagtens, men nu har moderen endnu ikke opnået samme uddannelse, som jeg går efter.. Desuden virker TeX'et ikke, så det bliver svært at skrive den smarteste måde..

PS: Jeg gik ud fra, at det var en gennemsnitsfamilie..


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6 Tjah, det handler om at være kreativ ;)
Fair nok.


Svar #8
12. april 2009 af Necla (Slettet)

Mange tak. Du er god til at forklare:)


Svar #9
12. april 2009 af Necla (Slettet)

Og forresten. var det en mor og en far...


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #9 Det står ikke i den opgave vi er præsenteret for ;)


Brugbart svar (3)

Svar #11
12. april 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (3)

Svar #12
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

#9 hehe det er jo underordnet. Det væsentlige er, at de er 4 i familien. :) Forsikringen er jo hverken dyrere eller billigere alt efter om det er en kvinde, mand eller et barn.


Brugbart svar (3)

Svar #13
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #11 Jeg har da ikke munddiarré! :O Som om du kan høre mig snakke, hmm.
Det er Thomas der er værst!


Brugbart svar (3)

Svar #14
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Dreamer og Daniel lyder som et gammelt ægtepar.. Og Daniel generelt bare som et forfulgt lille barn.


Brugbart svar (3)

Svar #15
12. april 2009 af Dreamer1990 (Slettet)

#13) Jeg kan lige forestille mig, hvordan du ÆVLER løs hele dagen lang - Din pivskid! ;)
Og ja, Thomas er helt sikkert den væreste - Han er sikkert en af de personer, der spiser herre langsomt, fordi han ikke kan lade være med at snakke!

Dreamer


Brugbart svar (2)

Svar #16
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 Du er bare misundelige lille Thomas.. På hvad ved jeg ikke, men misundelig er du.


Brugbart svar (2)

Svar #17
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #15 Sådan! :D In your face, Thomas! :P


Brugbart svar (3)

Svar #18
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

De kære små børn. :-) Det er næsten synd at drille dem.


Brugbart svar (3)

Svar #19
12. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 #18 Så har du ikke mere at sige :) Du har tant Thomas.


Brugbart svar (1)

Svar #20
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Daniel.....

Fik du hjælp nok, Necla?


Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.