Matematik

monitoniforhold

12. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg har funktionen: f(x) = x^3 – 3x^2 +4
Den skal differentieres, hvilket bliver: f’(x)= 3x^2 - 6x
Og dernæst skal der laves monitoniforhold, så jeg sætter f’(x)=0 og finder x-værdi(erne), hvilket bliver x=0 og 2.

Så vælger jeg at løse følgende:
f’(-1) = -12 . f’(1) =0 og f’(3)=12

Så kan jeg se at min funktion er aftagende og så ligger den bare lige (Dette har jeg aldrig oplevet før.. kan det passe?) og derefter stigende.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Den er aftagende, voksende og aftagende igen.

Du har regnet forkert.

f'(-1)=3*(-1)^2-6*(-1))=3*1+6=9

Prøv med de andre, og så vil du se det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2009 af Exupery (Slettet)

Undskyld. Tanketorsk.

Den er selvfølgelig voksende, aftagende og voksende igen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2009 af mathon

se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=663779


Skriv et svar til: monitoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.