Matematik

Hvordan???

13. april 2009 af Booklover (Slettet)

Hej.

Jeg skal beregne nedenstående opgaver, men får de mærkeligste resultater selv (...) - er der nogen, som måske vil vise hvordan de udregner opgaverne, så jeg kan se om min egen metode er helt hen i vejret!?

Opgaven går ud op, at man skal måle og udregne solens diameter og jordens rotationstid. Man anvender et langt rør (20 cm), med en diameter på 5,5 cm. Der laves et hul i toppen af røret, hvor solens lys skal passerer igennem, og i den anden ende af røret, sættes et stykke papir, hvor man derved kan se en lille hvid prik (solen), som aftegnes. 5 minutter senere skal solens placering på papiret for enden af røret igen aftegnes, og dermed kan man udregne vinklen w, dvs. vinklen mellem de to aftegnede pletter, - og derved hvor stor en vinkel solen har bevæget sig.

Jeg har beregnet vinklen w  til at være 4,87º

opgaverne lyder derfor:

a) Beregn hvor lang tid det tager Solen at flytte sig 1º på himlen.

b) Beregn hvor lang tid det tager Solen at flytte sig 360º.

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

jeg får også mærkelige resultater. Er du sikker på udregningen af w? hvilke tal har du brugt?


Svar #2
13. april 2009 af Booklover (Slettet)

Vi fik givet en formel til udregningen ... så den har jeg bare indsat tallene i ... det skulle vist nok være rigtigt ... Men dejligt at du også får mærkelige resultater! Så er jeg altså ikke helt tabt ;)


Svar #3
13. april 2009 af Booklover (Slettet)

Ps. - men hvis du skullle udregne den sidste opgave med de 360º, hvordan ville du så gøre dette??? Hvilken metode???


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2009 af kieslich (Slettet)

360º/(4,8º/5min) =360º/4,8º *5min = 375 min = 6,25 timer.


Svar #5
13. april 2009 af Booklover (Slettet)

Ahh! Selvfølgelig ! Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Hvordan???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.