Matematik
infinitesimalregning
21. november 2004 af
john vs. jon (Slettet)
5,009
En funktion f er bestemt ved
f(x)=1/x-2 , X ikk li' 2
bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4.
Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1.
Bestem en ligningen for tangente t2.
beregn afstanden mellem de to tangenter t1 og t2.
det første del spørgsmål har jeg besvaret og fået Y=1/8x (må også gerne godkendes)
men altså resten af opgaven ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre, så søger lidt hjælp.!?
En funktion f er bestemt ved
f(x)=1/x-2 , X ikk li' 2
bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4.
Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1.
Bestem en ligningen for tangente t2.
beregn afstanden mellem de to tangenter t1 og t2.
det første del spørgsmål har jeg besvaret og fået Y=1/8x (må også gerne godkendes)
men altså resten af opgaven ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre, så søger lidt hjælp.!?
Svar #1
22. november 2004 af fister (Slettet)
Jeg tror du har regnet forkert mht hældningen af t1;
f´(x)=-1/((x-2)^2) => f´(4))=-1/((4-2)^2)=-1/4
Dermed t1: y=-1/4*x+3/2
Hvis de skal være parallelle må deres hældning være ens, dvs f´(x)=-1/4
Find x værdierne, så har du det andet røringspunkt. Sæt ind i f(x), så har du en hældning og et punkt, og kan bestemme ligningen for t2.
f´(x)=-1/((x-2)^2) => f´(4))=-1/((4-2)^2)=-1/4
Dermed t1: y=-1/4*x+3/2
Hvis de skal være parallelle må deres hældning være ens, dvs f´(x)=-1/4
Find x værdierne, så har du det andet røringspunkt. Sæt ind i f(x), så har du en hældning og et punkt, og kan bestemme ligningen for t2.
Svar #2
22. november 2004 af john vs. jon (Slettet)
jaja.. har fundet ud af den opgave..
ellers mange tak..
ellers mange tak..
Skriv et svar til: infinitesimalregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
