Matematik

Omskrivning til cirkellining

13. april 2009 af multitotal (Slettet)

Hey. Jeg skal omskrive følgende ligning til en cirkellining: x2 - 6*x + y2 + 8*y=0

Som jeg har omskrevet til (x - 3)2 + 9 + (y + 4)2 + 16 = 0

Jeg kan godt se der er noget galt, hvis jeg flyttede "+9 og +16" til højre side af liningen, skulle jeg tage kvadratroden af noget negativt, hvilket jeg ikke kan (reelle tal)... noget er ihvertfald ikke rigtigt.

Er der nogen der kan opfriske min hukommelse efter en ferie med, måske, lidt for mange øl :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af signemuss (Slettet)

Jeg vil da bare mene at de 25 skal på den anden side - så det bliver:

(x-3)^2 + (y+4)^2 = 25    

r= 5 og centrum = 3,-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af peter lind

Der skal stå -9 og -16. for eks. (x-3)2 - 9=(x2-6x+9) - 9


Svar #3
13. april 2009 af multitotal (Slettet)

 takker, ikke helt sikker på at jeg har forstået det endnu, men jeg ved da hvordan jeg skal gøre nu.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2009 af mathon

(x - a)2 = x2 - 2ax + a2  hvoraf

x2 - 2ax = (x - a)2 - a2


Skriv et svar til: Omskrivning til cirkellining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.