Matematik

parabel og linje

14. april 2009 af dorskid (Slettet)

En parabel har ligningen y = 0.5x2 – 0.5x – 3 og en ret linie med ligningen y = 1.5x + b
Bestem den værdi af b, hvor parabel og linie har netop ét fælles punkt
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt 0,5x^2 -0,5x-3 = 1,5x+b og omskriv til formen for en andengradsligning. Hvis der kun skal være et punkt skal diskriminanten være... `?


Svar #2
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

hvordan udregner du det så`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Udregner hvad?


Svar #4
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

Jo, altså hvordan udregner du ligningen så? Hvad bliver resultatet så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det skal du da selv finde ud af. Jeg har givet dig metoden. =)


Svar #6
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

jo, men jeg forstår det ikke helt.. kan du ikk forklare det lidt nærmere


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Omskriv det jeg skrev i #1 til at have nul på den ene side af lighedstegnet.


Svar #8
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

jo.. det kan jeg jo ikk, når jeg ikk kender b

er det så:

b = 0,5x2 - 2x - 3 ?? Men hvad er b så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Bare flyt alt sammen over på den ene side. b skal bare flyttes med.


Svar #10
14. april 2009 af dorskid (Slettet)

så er det : 0,5x2 - 2x - 3 -b

men hvad giver detr af resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Den skal kun have en løsning den andengradsligning. Det fortæller dig noget om diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2009 af jagm (Slettet)

 Argh! Har samme opgave. Hvis der kun skal være én løsning, skal diskriminanten være 0.

Men hvordan kommer man videre derfra?

Det er jo b jeg skal bestemme, og det er vel bare en konstant jeg skal finde frem til?


Skriv et svar til: parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.