Matematik

Lidt i tvivl

14. april 2009 af jegersej123 (Slettet)

 Hej

Jeg skal lave den her opgave:

En havvindmølles energiproduktion er ligefrem proportional med vindens hastighed opløftet i tredje potens.
a) Indfør passende variable, og opstil en model for en havvindmølles energiproduktion som funktion af vindens hastighed.

Er den så simpel, som bare at skrive H(x)=x^3? Hvor H er havvindmølles energiproduktion, og x er vindens hastighed.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2009 af nmcaan (Slettet)

H(x)=v*x^3


Svar #2
14. april 2009 af jegersej123 (Slettet)

Hvad er x så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Din frie variabel. Kald den æ, hvis du vil.


Svar #4
14. april 2009 af jegersej123 (Slettet)

 #3

Jamen, i H(x)=v*x^3, er v så vindenshastighed? eller er det x der er det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det burde du kunne se udfra din opgave. :) Hvad er det, H er proportional med?


Svar #6
14. april 2009 af jegersej123 (Slettet)

 #5

Jeg kan sku stadig ikke få banket det ind i hjernen:P

Kan du ikke lige skrive definitionerne på hver variabel:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: v er en konstant - x er vindens hastighed.


Skriv et svar til: Lidt i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.