Matematik

Uranus måner- omøbstider!

16. april 2009 af Zayn-1991 (Slettet)

Heej - ville lige se om jeg kunne få noget hjælp med de her opgaver .. har prøvet at løse dem men ser ikke rigtigt ud.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

r(middelafstand i mio. m) Cordelia 49,77 - Puck 86,01 - Ariel 191,0 - Titania 435,9 - Oberon 583,5

T(omløbstid i døgn)           Cordelia 0,3350 - Puck 0,7618 - Ariel 2,520 - Titania 8,706 - Oberon13,46

* Bestem konstanterne a og b - med meget god tilnærmelse gælder, at T=b*r^a

Så har jeg brugt min lommeregner - Exp Reg .. kom frem til at a=1,00653 og b=0,41163

Har så prøvet at sætte talene ind i formlen .. men får ikke de samme tal som i skemaet ..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så skal jeg også beregne den forventede omløbstid ..

Uranus måne Umbriel har en middelafstand på 266,3*10^6m.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vil være rart hvis nogle der kunne hjælpe mig ud af den her klemme ..

Tak på forhåmd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Isomorphician

Hvis Exp Reg står for eksponensiel regression, er det den forkerte metode du bruger.

Du skal kigge på potensiel regression.

Eksponensiel udvikling: y = b*ax

Potensiel udvikling: y = b*xa


Skriv et svar til: Uranus måner- omøbstider!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.